Boekenweek met schrijvers Auteurs Driessen en Baaijens in Dordrechts Museum

zo 18 mrt t/m zo 18 mrt

In maart vindt het literaire hoogtepunt van het jaar plaats: de Boekenweek met dit jaar als thema Natuur. Traditiegetrouw organiseren het Dordrechts Museum, DordtLiterair en de Bibliotheek AanZet een culturele middag in het kader van deze week. Dit keer zijn de auteurs Arita Baaijens en Martin Driessen (ECI-Prijs 2016) te gast. Beiden schreven recent boeken waarin de natuur in de vorm van landschappen en rivieren een belangrijke rol speelt. Voorafgaand aan hun lezingen is er een rondleiding door de museumcollectie, aansluitend bij het boekenweekthema.

Gepassioneerd ondernam Arita Baaijens woestijnreizen en andere avontuurlijke expedities. Jarenlang zocht zij te paard naar een legendarisch paradijs in het Altajgebergte in Siberië. Daarbij schrijft Baaijens over de kracht van visie en bevlogenheid. In haar boek Zoektocht naar het paradijs beschrijft zij deze expedities; het gaat over een gemis, een ‘verlangen naar iets wat de mens ooit bezat en is kwijtgeraakt’.

Prijswinnend auteur Martin Driessen

Voormalig theaterregisseur Martin Michael Driessen verruilde tien jaar geleden Duitsland voor het Zuid-Hollandse rivierenlandschap om een (volgens lezers, critici en juryleden) groot schrijver te worden. Er volgde een reeks romans en novellen waarvan Rivieren uit 2016 werd bekroond met de ECI Literatuurprijs en de in 2017 verschenen roman De pelikaan nu veel waardering oogst. Hij schrijft met een ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging. Driessens werk is in meerdere talen vertaald.

Rondleiding en kunstinstallaties

Voorafgaand aan de lezing is er een rondleiding door de museumcollectie, aansluitend bij het boekenweekthema Natuur. Kunstenaar Nico Parlevliet presenteert zijn video-installaties en in de pauze en na afloop is er een royale boektafel.

Praktisch

Tickets voor de lezing in combinatie met een rondleiding zijn € 15,- (incl. toegang tot het museum). Een ticket voor enkel de lezing is € 10,- (excl. museumtoegang). Tickets zijn te koop via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets en de balie van het Dordrechts Museum.

Wat: rondleiding museum en lezing Arita Baaijens en Martin Driessen

Wanneer: zondag 18 maart 2018

Rondleiding: aanvang 13.30 uur

Lezing auteurs: aanvang 14.30 uur

Waar: Dordrechts Museum, Museumstraat 40, Zaal Art&Dining

Tickets: Via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets en de balie van het Dordrechts Museum