City Swim Dordrecht

za 1 sep t/m za 1 sep

Het belooft weer een spectaculaire Swim twe worden dit jaar, met in ieder geval de volgende onderdelen op het programma:

– 2,5 km Dwars door Dordt en over de rivier, alleen voor zeer geoefende zwemmers van 16 jaar en ouder;
– diverse afstanden voor jong en ouder in de Kuipershaven en Nieuwe haven.

Net als voorgaande drie jaren zal de organisatie met hulp van de Dordtse Reddingsbrigade, jury en vele vrijwilligers weer toezien op de veiligheid, in het water en op de kant. Zo zullen de kinderen tot 12 jaar weer met de oranje Safeswimmers zwemmen.

De naam zegt het al, we zwemmen weer voor het goede doel: meer wetenschappelijk onderzoek naar kanker-bestrijding, onder toezicht van KWF. Tot op heden hebben de deelnemers elk jaar ongeveer € 200.000,- opgehaald voor dit goede doel. Vorig jaar werd het zelfs beschikbaar gesteld voor onderzoek door dr. Mark David Levin van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Wij zijn ervan overtuigd dat het ons dit jaar wéér gaat lukken een groot bedrag bij elkaar te zwemmen. Ook om al onze medemensen die aan deze ziekte lijden of hebben geleden, een hart onder de riem te steken.

24 april start de inschrijving voor Dordrecht via de bekende site. Heeft u vragen of opmerkingen: stuur uw bericht naar info@dordrecht.swimtofightcancer.nl.