Concert houtblazers kwintet Calefax

za 10 feb t/m za 10 feb

Op 10 februari komt het houtblazers kwintet Calefax naar het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. De muzikanten van Calefax geven workshops aan de deelnemers van de ToBe Houtblazersdag en om 16.00 uur een, voor iedereen toegankelijk, concert in Ketel 2. Kaartjes voor het concert kosten € 15,00 en zijn te koop via tobe.nl/agenda of aan de kassa van het Energiehuis.

Het Energiehuis staat deze dag geheel in het teken van de houtblazer en z’n instrument. We zijn dan ook heel vereerd dat we hét wereldberoemde houtblazers kwintet Calefax de hele dag mogen verwelkomen. Er is een mooi inspirerend programma voor Dwarsfluit, Hobo, Klarinet, Saxofoon en Fagot.  Aan het einde van de dag staan de deelnemers, samen met Calefax, op het podium van Ketel 2. Calefax zal aansluitend zèlf optreden met de première van een geheel nieuw arrangement; Dolly Suite van Gabriel Fauré.

Calefax
Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers (saxofoon, klarinet, basklarinet, fagot en hobo) die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Ze spelen muziek van alle tijden met zelfgemaakte arrangementen van oude muziek, barok, klassiek, romantisch, 20e eeuws, hedendaags repertoire en jazz.
Meer informatie over het concert en de ToBe Houtblazersdag vind je op www.tobe.nl/agenda.