Dutch Jazz: BRUUT!

za 19 mei t/m za 19 mei

De Amsterdamse viermansformatie BRUUT! komt op zaterdag 19 mei in Jazzpodium DJS opnieuw laten horen dat hoog niveau en hoog tempo prima samengaan.
Van Nagasaki tot Vlieland liet BRUUT! de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. In pakweg negen jaar bracht de band vier albums uit: BRUUT! (2012), Fire (2013), Mad Pack (2015) en Superjazz (2017). En passant sleepten de heren ook nog een Edisonnominatie in de wacht en werden ze door het blad Esquire uitgeroepen tot Best Geklede Band van 2016.
Naast vele internationale gigs en optredens in eigen land was er dan ook nog de theatertournee met TV-producent en schrijver Wilfred de Jong, waarin de muziek van BRUUT! en het spel en de teksten van De Jong elkaar opzweepten en versterkten.

BRUUT! is: Maarten Hogenhuis – sax, Folkert Oosterbeek – Hammond, Thomas Rolff – contrabas en Felix Schlarmann – drums.

Datum: zaterdag 19 mei 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

BRUUT! laat horen dat hoog niveau en hoog tempo prima samengaan. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf worden versmolten tot een dansbaar en inspirerend geheel. Op weg naar hun tienjarig bestaan bouwt het goedgeklede viertal gestaag aan zijn eigen muzieksoort: superjazz!

Dutch Jazz – BRUUT! : superjazz met vuige Hammond sounds, harde gooves en 60’s surf