Film + Wijn: Retour en Bourgogne

vr 20 jul t/m vr 20 jul

Vorig jaar oogstten we al veel succes met deze combinatie. Op een mooie zomeravond en ons terras met de sfeer van een Frans pleintje onder de bomen, laten we je nog graag eens genieten van 6 heerlijke Franse wijnen. Geselecteerd en in geuren, kleuren en smaken toegelicht door Frank Kila van Wijnhuis No 167 aan de Groenmarkt. Daarvoor vertonen we de fijne Franse wijnfilm Retour en Bourgogne (2017)

Twee broers Jean en Jéremy en hun zus Juliette beheren met passie de wijngaard van de familie. Maar dat ging niet vanzelf. Jean (Pio Marmaï) verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Jeremy (François Civil) is een binnenvetter die veel twijfelt en het moeilijk heeft met zichzelf en dus ook met de anderen. Juliette (Ana Girardot) is degene met het natuurlijke talent voor wijn maken. Zij treedt in de voetsporen van haar vader, maar heeft daardoor ook moeite om haar eigen identiteit te ontplooien. Deze drie verschillende mensen staan voor de vraag of en hoe ze het familiebedrijf na het overlijden van hun vader gaande willen houden. Moeilijke keuzes met het plezier van elkaar weer gevonden te hebben.

Regisseur Cedric Klapisch portretteert deze Franse familie temidden van het Franse cultuurgoed dat wijn maken heet. Daarbij is een grote rol weg gelegd voor de loop der seizoenen en de natuur van deze overbekende streek in Frankrijk.

Een fijne film, genieten van heerlijke Bourgognes en er gezellig over ouwehoeren, dat zijn de ingrediënten van een leuke zomeravond. En wellicht nog een flesje voor mee naar huis. Dit arrangement (Film + drankje) kost 20,- euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig (+ €12,50).

Aanvang film 19.10 uur. Proeverij va. 21.15 uur.