Het Dordtse Sportfestijn

vr 30 mrt t/m vr 30 mrt

Het Dordtse Sportfestijn

Ben jij tussen de 4-8 jaar en ook zo benieuwd wat Dordrecht jou te bieden heeft op sportgebied? Kom dan op Goede Vrijdag van 12:00-15:00 uur met je ouders naar het Dordtse Sportfestijn in de Sportboulevard.

Wat is er te doen?

De Sportboulevard wordt voor het sportfestijn omgetoverd tot een festivalterrein, waarop veel valt te beleven en bewegen. Tijdens het vrolijke en sportieve festijn worden sportactiviteiten afgewisseld met spetterende demonstraties en entertainment. Zo kunnen de bezoekers op verschillende manieren kennismaken met honkbal, tennis, hockey, gymnastiek en nog veel meer. Dit alles onder professionele begeleiding van Dordtse sportverenigingen. Ook is er gelegenheid waar men gezellig iets kan eten en drinken.

Per kind dient één ouder/begeleider mee te doen. Broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom. De deelnemersbijdrage is 2 euro per duo (ouder-kind). Ook is er sinds deze editie speciaal aanbod voor kinderen met een beperking.

NIEUW: speciaal aanbod voor kinderen met een beperking

Sinds dit jaar is er ook speciaal aanbod tijdens het Dordtse Sportfestijn voor kinderen met een handicap. De doelgroep voor dit aanbod is qua leeftijd iets breder. Is uw zoon of dochter tussen de 4 en 12 jaar oud en nog op zoek naar een leuke sport? Kom dan gerust meedoen of een kijkje nemen. De aanbieders met speciaal aanbod zijn duidelijk te herkennen aan de bordjes op de kraampjes/tafels. Jullie zijn uiteraard bij elke sportaanbieder welkom om kennis te maken met de sport!

Programma:

  • 12.00-15.00 uur  Zaal- en veldsporten
  • 13.30-14.30 uur  Clinics ijssporten
  • 13.30-15.00 uur  Clinics zwemsporten

Zwem- en ijssporten

Naast de vele zaal- en veldsporten kan er ook een extra keuze gemaakt worden om deel te nemen aan clinics zwemsporten en clinics ijssporten. Tussen 13.30-14.30 uur zullen er twee clinic-ronden met ijssporten worden aangeboden, waarvoor jullie kunnen inschrijven. Hetzelfde geldt voor de watersporten. Tussen 13.30-15.00 uur zullen er hiervoor ook twee clinic-ronden plaatsvinden. Schrijf jullie alvast van te voren in voor deze clinics via het inschrijfformulier van het evenement. Hiervoor kan een keuze gemaakt worden uit kunstrijden, shorttrack, ijshockey, waterpolo, reddendzwemmen en leszwemmen. Na afloop mogen de kinderen + ouders van 15.00-16.00 uur vrijzwemmen in het recreatiebad.

Informatie en vervolg

Ouders kunnen tijdens het festijn specifieke informatie inwinnen bij de participerende sportverenigingen. Daarnaast bieden alle deelnemende verengingen een vervolg op hun club aan voor verdere verdieping in hun sport, waarvoor ouders hun kind achteraf op kunnen geven.

Overzicht sporten

Hieronder een opsomming van de te beoefenen sporten tijdens het Dordtse Sportfestijn op Goede Vrijdag 30 maart die vorig jaar aanwezig waren:

Honkbal – Karate – Dansen – Tennis – (Meiden)voetbal – Kunstrijden – Waterpolo + wedstrijdzwemmen – Rugby – Ritmische Gym – IJshockey – Volleybal – Reddend Zwemmen – Turnen – Basketbal – Korfbal – Hockey.

Het Dordtse Sportfestijn is één van de Dordt Sport-activiteiten om een actieve en gezonde leefstijl onder de Dordtse jeugd te stimuleren. Het maakt hiermee deel uit van de Doe ff Gezond-aanpak. Het Sportfestijn wordt georganiseerd door Optisport en de lokale sportaanbieders in samenwerking met Dordt Sport.