Jazz & Beyond: Wirtz presents The Eminent

za 9 jun t/m za 9 jun

Op zaterdag 9 juni speelt altsaxofonist Bart Wirtz met zijn kwintet The Eminent in Jazzpodium DJS. Hij zal een aantal nieuwe stukken presenteren.

In 2012 zorgde het album ‘iDreamer’ voor een stroomversnelling in de carrière van de Nederlandse altsaxofonist Bart Wirtz. Het leverde hem de Edison Jazzism publieksprijs 2012 op. De opvolger ‘Interview’ (2014), waarvoor Wirtz samenwerkte met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzenloze wijze diverse muziekinvloeden samenkomen. ‘Interview’ werd wederom genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs.
Na iDreamer en Interview is het nu tijd voor een nieuwe band. Vanavond kan het publiek live getuige zijn hoe Wirtz en zijn band de nieuw geschreven stukken verfijnen en verkennen. Het nieuwste album Beneath The Surface (2016) laat een avontuurlijk crossovergeluid horen met invloeden van blues, roots en hip-hop. Vanuit deze plaat is er een hechte band ontstaan die vanaf nu onder de naam The Eminents door het leven zal gaan.

Line-up: Bart Wirtz – altsax, Emiel van Rijthoven – toetsen/sounds – Kasper Kalf: bas – Jimmi Hueting: drums/percussie – Phil Martin: percussie/sounds/vibes.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.

Datum: zaterdag 9 juni 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

De Nederlandse altsaxofonist Bart Wirtz speelt met zijn kwintet vanavond een aantal nieuwe stukken. Na de gelauwerde albums iDreamer (2012) en Interview (2014) werkt Wirtz met een nieuwe band The Eminents nieuwe composities verder uit, die een avontuurlijk crossovergeluid laten horen met invloeden van blues, roots en hip-hop.

Jazz & Beyond – Wirtz present The Eminent: nieuw werk met crossovers van blues, roots en hip-hop