Jazz op Zondag Drum Special: John Engels meets Matt Wilson

zo 3 jun t/m zo 3 jun

Zondag 3 juni organiseert Jazzpodium DJS een spectaculaire Drum Special. Niemand minder dan de Nederlandse drummer John Engels neemt het op tegen de Amerikaan Matt Wilson. Twee jazzlegendes in Dordrecht. Niet in een drum battle, maar veeleer in een friendly fight.
De New Yorker Matt Wilson (1964) deelde het podium met onder anderen Dewey Redman, Lee Konitz en Herbie Hancock. John Engels (1935), winnaar van de Bird-Award, Boy Edgar Prijs en maar liefst zes Edisons, speelde met Stan Getz, Ben Webster en Chet Baker, om maar wat namen te noemen.
De drumvirtuozen worden bijgestaan door bassist Joris Teepe (1962) en altsaxofonist Miguel Martinez (pakweg 1970).

Jazz op Zondag brengt iedere eerste zondag van de maand een liveband plus een dj die jazz hoog in het vaandel hebben. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.

Datum: zondag 3 juni 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 14.30 uur / Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

Een spectaculaire Drum Special deze zondagmiddag: de onvermoeibare John Engels (pas 83 geworden) kruist de drumsticks met de Amerikaan Matt Wilson, die het podium heeft gedeeld met onder anderen Lee Konitz en Herbie Hancock. Bassist Joris Teepe en altsaxofonist Miguel Martinez treden op als secondanten in het (vriendschappelijke) duel.

Jazz op Zondag – Drum Special: John Engels meets Matt Wilson