Lucky

wo 18 apr t/m wo 25 apr

Op maandag 5 maart a.s. schittert Harry Dean Stanton in de Filmclub in zijn laatste rol: Lucky.

Lucky volgt de spirituele reis van een 90-jarige atheïst en de eigenzinnige personen die in zijn afgelegen stadje in de woestijn wonen.

Hij heeft al zijn leeftijdsgenoten reeds overleefd en de fel onafhankelijke Lucky bevindt zich op de afgrond van zijn leven.

Hij wordt meegesleept in een reis van zelf-ontdekking die leidt naar datgene wat vaak zo onbereikbaar is: verlichting.

Stanton stierf in december 2017 op 91-jarige leeftijd. Hij speelde in tientallen films en was bekend van o.a. films als Paris, Texas , Fear and Loathing in Las Vegas, The Straight Story en Fargo.

Het regiedebuut van acteur John Carroll Lynch (Face Off) is naast een liefdesbrief over het leven en de carrière van Stanton

tevens een overdenking over moraal, eenzaamheid, spiritualiteit en de verbinding tussen mensen.

Harry Dean Stanton krijgt het vaarwel dat hij verdient.

Verdere acteurs oa. David Lynch (geen familie) en Ed Begley jr

De film wordt vertoond op maandag 5 maart om 14.30 uur en om 19.30 uur in Cinema The Movies, Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht. Beide voorstellingen worden ingeleid door een lid van de filmclub. Na afloop van de avondvoorstelling is er bovendien gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film.

Dit is het vierde seizoen van FilmClub The Movies Dordrecht. Telkens wordt gekozen voor een voorpremière van een film, die voor iedereen toegankelijk is.

Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50. Met een stempelkaart kan gespaard worden voor een gratis bezoek aan een filmclubfilm. Reserveren voor beide voorstellingen is mogelijk via de website www.moviesclubdordt.nl.