Morblus

vr 4 mei t/m vr 4 mei

Jazzpodium DJS krijgt vrijdagavond 4 mei een graag geziene gast uit Italië terug op bezoek: gitarist Roberto Morbioli en zijn band Morblus.

Morblus is in 1991 opgericht door gitarist Roberto Morbioli. Zijn wortels zijn diep geankerd in de Amerikaanse bluestraditie en doorspekt met veel eigen inbreng. De muziek is krachtig, robuust en verrijkt door invloeden van funk, r&b en soul: het samengesmolten geluid dat Morblus zo kenmerkt. Morblus is een graag geziene gast op de Europese podia en een van de beste bands in dit door Hammond doordesemde genre.

Morblus tourde eerder door Italië met John Mayall en Robben Ford en speelde in de legendarische BB King’s Blues Club in Memphis. In 2017 maakte de band een succesvolle tournee door Europa met de Texaanse gitaar- en zangheld Guitar Shorty.

Line-up: Roberto Morbioli – zang & gitaar, Daniele Scala – hammond & keys, Stefano Dallaporta – bass, Nicolò Taccori – drums.

Datum: vrijdag 4 mei 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

De Italiaanse funky bluesband Morblus, in 1991 opgericht door gitarist Roberto Morbioli, staat garant voor een in de Amerikaanse blues gewortelde en met veel eigen inbreng doorspekte opzwepende avond. Het Hammondorgel neemt een belangrijke plaats in in de sound van Morblus en benadrukt de invloeden van funk, r&b en soul.

Morblus: dynamische blues uit Italië met charismatische topgitarist en funky Hammondorgel