Rootbag

vr 25 mei t/m vr 25 mei

Na onder meer SXSW in Austin, Texas en De Zwarte Cross in Lichtenvoorde is Jazzpodium DJS de plek waar vrijdag 25 mei Richard van Bergen’s Rootbag neerstrijkt voor een puik avondje blues.
Rootbag is een trio geïnspireerd op hypnotiserende blues uit de Mississippi Delta, sexy grooves uit New Orleans en swampy r&b. De band mixt het allemaal samen tot een Rootbag-stijl gumbo-soep: rauw, intens, soulvol en groovy.
De band werd opgericht in 2010 met, naast zanger-gitarist Richard van Bergen, Dick Wagensverld op bas en Jeroen ‘JJ’ Goossens op drums. Direct dat jaar al ging het dak eraf op Moulin Blues. Vele gigs in binnen- en buitenland volgden, met overal enthousiast publiek. In 2016 kreeg Rootbag de Dutch Blues Award voor beste band 2015. Najaar 2017 bracht Rootbag zijn tweede album uit, getiteld Walk On In.
De huidige line-up van Rootbag is: Richard van Bergen – gitaar/zang, roelof Klijn – bas/zang en Jody van Ooijen – drums.

Datum: vrijdag 25 mei 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door hypnotiserende blues uit de Mississippi Delta, sexy grooves uit New Orleans en swampy r&b. De band mixt het allemaal samen tot een Rootbag-stijl gumbo-soep: rauw, intens, soulvol en groovy. De mannen speelden onder meer op SXSW en De Zwarte Cross.

Rootbag: hypnotiserende Mississippi Delta-blues, sexy New Orleans-grooves en swampy r&b