The Dude Day: 20 jaar The Big Lebowski

ma 14 mei t/m ma 14 mei

Op The Dude Day keert The Big Lebowski terug in de Nederlandse bioscopen om zijn twintigste verjaardag te vieren. Inmiddels is deze misdaadkomedie van Joel en Ethan Coen een echte filmklassieker vol onvergetelijke personages en scènes. Nog regelmatig wordt de film in andere films geciteerd. Hoofdrolspeler Jeff Bridges wordt nog altijd op straat nageroepen met “Hé Dude!”.

Jeffrey “The Dude” Lebowski wordt verward met een miljonair met dezelfde naam, wiens vrouw gokschulden heeft. Hij wordt bedreigd door 2 zware jongens, die zijn geliefde tapijt bevuilen. Hij besluit schadevergoeding te gaan halen bij zijn rijke naamgenoot. Maar dat brengt hem in de wereld van misdaad en mysterie. Zijn bowlingvrienden besluiten hem te helpen, nou ja…. helpen. Andere markante rollen worden gespeeld door John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro.

Kaarten kosten 11 euro incl. een verjaardagsdrankje om te toasten. Cineville & Strippenkaart zijn geldig met 3 euro bijbetaling. En we serveren White Russian!