The King's Rhythm Crew featuring JB Meijers

vr 11 mei t/m vr 11 mei

Het wordt zonder overdrijven een bijzondere avond vrijdag 11 mei in Jazzpodium DJS als daar The King’s Rhythm Crew featuring JB Meijers de blues komt laten klinken. Topmuzikanten uit eigen land met een internationale uitstraling die voor korte tijd de krachten bundelen en dan óók nog in Dordrecht neerstrijken: daar moet je bij zijn.
The King’s Rhythm Crew is een sideproject van Ruud Weber (zang/bas), Fokke de Jong (drums) en Govert van der Kolm (Hammond), de ritmesectie van King of the World. Zanger, multi-instrumentalist, songwriter, producer en vooral gitarist JB Meijers kennen we van onder meer De Dijk, Solomon Burke, The Common Linnets.
Telkens voor een beperkte periode treedt The King’s Rhythm Crew met de toevoeging ‘featuring…’ de eerste helft van 2018 op met hun helden en vrienden uit de bluesscene. JB Meijers kon in zijn volle agenda maar een paar data prikken, maar 11 mei is er daar gelukkig één van.
De drie ‘gastheren’ en de special guest gan samen terug naar hun roots: de blues. Voor Meijers kwam dat er de laatste jaren niet zo vaak meer van. Maar nu het even calm after the storm is, grijpt hij gretig zijn kans. Op de setlist vanavond een keur aan oude en nieuwe blues, blues in een nieuw jasje, eigen werk van JB Meijers en werk van (blues)helden.

Datum: vrijdag 11 mei 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

The King’s Rhythm Crew featuring JB Meijers is een zeer tijdelijke samenwerking tussen vier gepokte en gemazelde rasmuzikanten die zich samen met graagte storten op de blues. Het basisteam van King of the World en de veelzijdige gitarist-producer JB Meijers maken er een onvergetelijke avond van.

The King’s Rhythm Crew featuring JB Meijers: tijdelijke samenwerking van topniveau