Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

wo 25 apr t/m wo 2 mei

De Ierse scenarist/regisseur Martin McDonagh schreef voor zijn derde speelfilm een meesterlijk filmverhaal. Vol verrassende wendingen en met rijk uitgewerkte personages vertelt hij de vete tussen Mildred Hayes (Frances McDormand) en de lokale politie.

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er ook maar enige vordering is in de moordzaak op haar dochter Angela, neemt ze een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Woody Harrelson). Het schept een scherp conflict, dat zich verdiept met elke stap die één van beiden neemt. En als de opgefokte agent Dixon (Sam Rockwell) erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Deze film is een moderne Western en bespeelt echt alle emoties, maar blijft toch licht. Door velen getipt voor diverse Oscars en de film won al 4 Golden Globes 2018, waaronder Beste Film en Beste Vrouwelijke Hoofdrol. De recensies wereldwijd zijn juichend; een must-see voor elke filmliefhebber.