Van Dijsseldonk, Spanjers en Planteijdt

vr 8 jun t/m vr 8 jun

Jazzpodium DJS heeft op vrijdag 8 juni, de laatste bluesavond voor de zomerstop, het puikje van de vaderlandse roots-americana in huis met Van Dijsseldonk, Spanjers en Planteijdt.
Eric van Dijsseldonk (gitaar), Roel Spanjers (toetsen) en Wouter Planteijdt (gitaar) vonden elkaar in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers dus, die om elkaar heen lijken te cirkelen en dan weer prachtig samenvallen.
Onder de titel ‘The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz’ deden ze, met vijfmans band en verhalen van Leo Blokhuis, een uitgebreide theatertour.
Nu treden ze op als semi-akoestisch trio, met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Denk hierbij in de richting van Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met natuurlijk veel driestemmige zang.

Datum: vrijdag 8 juni 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

Zanger-gitaristen Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt en zanger-toetsenist Roel Spanjers vormen al een tijdje het puikje van de vaderlandse roots-americana. Subtiel spelend en subliem samenzingend vertolken ze eigen werk en zorgvuldig gekozen covers van artiesten als the Band, Bob Dylan, Dr. John en Bobby Charles.

Van Dijsseldonk, Spanjers en Planteijdt: het puikje van de vaderlandse roots-americana