Vier Zonen van Dordrecht

vr 1 jun t/m ma 2 jul

Van 1 juni t/m 2 juli exposeert schildersclub Barteljee in Stadsbibliotheek Dordrecht kunstwerken die geïnspireerd zijn op De Vier Zonen van Dordrecht.

Dit jaar zouden er vier inwoners van Dordrecht 100 jaar oud geworden zijn: schrijver-dichter Cees Buddingh, musicus Kors Monster, verzetsstrijder Aart Alblas en kunstenaar-tekenaar Otto Dicke. Deze markante persoonlijkheden hebben veel voor de stad betekend. De komende maanden wordt er veel aandacht besteed aan deze ereburgers. Na een succesvolle expositie in het voorjaar van 2017 met als thema ‘Vincent van Gogh in Dordrecht’, keert schildersclub Barteljee terug. Dit keer hebben de cursisten zich bezig gehouden met De Vier Zonen van Dordrecht. Niet alleen portretten, maar ook fantasieschilderijen en favoriete stadsgezichten zijn te bewonderen. Er is veel variatie in schildertechnieken en de meeste schilderijen zijn te koop. De expositie is van 1 juni t/m 2 juli gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Stadsbibliotheek.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie

Wat:            Expositie over De Vier Zonen van Dordrecht

Wanneer:      van 1 juni t/m 2 juli, tijdens openingstijden van de bibliotheek
Waar:           Stadsbibliotheek Dordrecht

Toegang:      gratis | vrij binnenlopen