Waterspelen bij Weizigt!

za 5 mei t/m za 5 mei

Tijdens de Week van Ons Water, op zaterdag 5 mei, is het feest bij Weizigt, een waterfeest! Van 13.00 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om een duik te nemen in de wereld van het water tijdens de Waterspelen bij Weizigt.

De hele middag kun je gratis deelnemen aan allerlei leuke, spannende en spetterende activiteiten. Zit er een kleine professor in jou? Breng dat een bezoekje aan onze Waterfabriek en verbaas je over de verschillende waterproefjes. Meer een Crea Bea? Teken en kleur je eigen WaterSpaarders etiket of ontwerp een heuse watertuin! Ook voor de actieve waterliefhebbers is er van alles te doen. Weet jij het droog te houden bij de spetterende waterspelletjes? Wat staat er allemaal op het programma?

Waterfabriek

Waar: Terras
Wat: Leer door middel van allerlei leuke proefjes de eigenschappen van water kennen. Bouw bijvoorbeeld je eigen mini-zuivering, voorspel of kleine voorwerpen blijven drijven of zullen zinken en ontdek welke stoffen oplossen in water en welke niet.

Waterkunst

Waar: Terras
Wat: Kleuren, knutselen en boetseren!
Word een WaterSpaarder en ontwerp je eigen speciale etiket voor op een fles shampoo of douchegel. Zo help je iedereen die thuis onder de douchte stapt eraan niet te lang onder de douche te blijven staan.  Ook kun je je eigen watertuintje boetseren en liggen er natuurlijk ook vrolijke kleurplaten.

Water Work-out

Waar: Grasveld naast Koetshuis Weizigt
Wat: Actief met water! Spetteren, glibberen, klimmen en glijden, weet jij het droog te houden op de stormbaan of tijdens de waterestafette?

Kom ook naar Weizigt en vier de Week van Ons Water!