Werelds!: Grupo del Sur

za 5 mei t/m za 5 mei

Met maar een klein beetje fantasie verandert Jazzpodium DJS op zaterdag 5 mei in Tangosalon DJS als daar het internationale gezelschap Grupo del Sur optreedt met zijn programma Danza Maldita.
Danza Maldita (‘Vermaledijde Dans’) verwijst naar het ongenoegen van de kerk toen de sensuele tango in het begin van de 20e eeuw vanuit Argentinië het Europese continent veroverde. Daarnaast is het een verwijzing naar de ‘duivelse’ stukken van componist/bandoneonspeler Astor Piazzolla, de grondlegger van de Tango Nuevo.
Piazzolla (1921-1992) is dé inspirator van de ‘Groep van het Zuiden’. Danza Maldita bevat dan ook stukken van zijn hand, bijvoorbeeld zijn ‘duivelse’ stukken Tango del Diablo, Romance del Diablo en Vayamos al Diablo. Maar Grupo del Sur brengt ook eigen werk, geschreven door contrabassist/arrangeur Marc van Rooij. Het viertal verweeft op geraffineerde wijze en in eigen arrangementen klassieke muziek en tango met elkaar.

Grupo del Sur bestaat uit: Matías Pedrana – bandoneon, Anne-Marie van de Grint – viool, Ivo de Greef – piano, Marc van Rooij – contrabas.

Werelds! brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek van verschillende streken op de aardbol, met elke twee maanden latin tijdens ”Havana Club”.

Datum: zaterdag 5 mei 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

www.jazzpodiumdjs.nl

Grupo del Sur brengt met Danza Maldita (‘Vermaledijde Dans’) een ode aan Astor Piazzolla, de grondlegger van de Tango Nuevo die in het begin van de 20e eeuw tot ongenoegen van de kerk Europa veroverde. Klassiek en tango worden geraffineerd met elkaar verweven in werk van Piazzolla en van eigen hand.

Werelds! – Grupo del Sur: klassiek en Piazzolla’s tango worden geraffineerd verweven