Zomerconcerten Drechtsteden Jeugdorkest

za 7 jul t/m za 7 jul

RUSSISCHE ZOMERCONCERTEN DOOR HET DRECHTSTEDEN JEUGDORKEST

Het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO) geeft op zaterdag 7 juli twee zomerconcerten in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het eerste concert begint om 15.00 uur en het tweede om 20.00 uur in Ketel 2. Kaartjes kosten € 4,00 en zijn te bestellen via tobe.nl/agenda of te koop aan de kassa van het Energiehuis.

Russische componisten
Dit jaar spelen de jonge talenten van het DJO muziek van Russische componisten uit de 19e en 20e eeuw. Op het programma staan werken van onder andere: Tchaikowsky, Glazounow, Rimsky-Korsakov, Kalinnikov, Rachmaninov, Glière, Stravinsky, Prokofiev en Shostakovich.
Als support act treden de jongere leden van het Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE) op. Zij spelen, voor de pauze, mee met vier stukken.
Het orkest en het ensemble staan beiden onder leiding van Casper van Nugteren, hun jaarlijkse zomerconcerten zijn inmiddels een mooie traditie bij ToBe.

Orkest en Ensemble
Het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO) bestaat uit gevorderde muziekleerlingen. Het orkest, dat regionale en landelijke bekendheid heeft, houdt zich bezig met het klassieke symfonische repertoire. Ze repeteren iedere vrijdagavond in het Energiehuis. Zo ook het DJE waar kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen muziek kunnen spelen. Meer informatie over het Drechtsteden Jeugdorkest en het Drechtsteden Jeugd Ensemble is te vinden op www.tobe.nl.

Expositie foto’s DJO in de ToBe Foyer
Bezoek voor of na het concert ook even de expositie van Jan Koorneef in de ToBe Foyer in het Energiehuis. De afgelopen maanden was hij vaak te vinden in het Energiehuis om de muzikanten van het DJO zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Het resultaat hiervan is nog tot en met zaterdag 7 juli te bewonderen.