Behoud de Intercity's voor Dordrecht!

Sinds kort wordt er in Dordrecht door burgers, bedrijven en de gemeente actie gevoerd om de intercity te behouden voor Dordrecht. In de plannen van de NS voor de nieuwe dienstregeling blijkt Dordrecht geen volwaardig intercitystation meer te zijn, omdat gebruik gemaakt gaat worden van het HSL-spoor.

Dordrecht zou met deze plannen niet meer direct te bereiken zijn vanuit Brussel en Noord-Brabant, daarnaast zou hierdoor bijvoorbeeld de snelle verbinding naar Den Haag Centraal en Amsterdam verdwijnen.

De nieuwe plannen betekenen voor Dordrecht en de regio een slechte en onacceptabele ontwikkeling. Het betekent dat de stad minder aantrekkelijk wordt voor bezoekers, bewoners en voor bedrijven. Het betekent dat 265.000 inwoners van de stad en de regio en een groot aantal bedrijven een belangrijk deel van hun vervoersverbinding ontnomen wordt.

Het is daarom van groot belang dat station Dordrecht als volwaardig intercitystation behouden blijft. Het mag niet gebeuren dat Dordrecht en de regio op deze manier het slachtoffer worden van het Fyra-debacle. Dordrecht ligt op een eiland maar mag in dit opzicht geen eiland worden!

Teken hier de petitie!

Terug naar het nieuwsoverzicht Print