Dordrecht genomineerd voor Nationale Citymarketing Trofee

De nominaties van de 5e editie van de Nationale Citymarketing Trofee zijn bekend. Dordrecht is in de categorie boven 100.000 inwoners genomineerd, de drie andere steden zijn: Eindhoven, Den Haag en Amsterdam. In de categorie onder 100.000 inwoners zijn Gouda, Leeuwarden en Zandvoort de genomineerde gemeenten.

De afgelopen weken hebben de burgemeesters en citymarketeers in Nederland hun gemeente aangemeld voor de titel 'Beste citymarketing-gemeente’. Ook konden zij andere gemeenten nomineren voor deze titel. De shortlist is  voorgelegd aan de onafhankelijke vakjury en andere experts.

De jury is vervolgens tot bovenstaande nominaties gekomen. Daarbij is gekeken naar een aantal belangrijke aspecten, zoals de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit terrein, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie.

Beoordeling
Binnenkort beoordeelt de vakjury de nominaties en wijst uiteindelijk de winnende gemeenten aan. De genomineerde gemeenten leveren hiervoor gedetailleerde documentatie en motivering aan bij de jury. Ook moeten zij zich presenteren tijdens een jurybijeenkomst.

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar. Tenslotte wordt er dit jaar ook nadrukkelijker gekeken naar vernieuwing en bijdrage aan het vakgebied.

Jury
De jury staat onder leiding van Cees van Bemmel, directievoorzitter Van Wijnen Holding BV. Naast Van Bemmel bestaat de jury uit de volgende leden: Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur) en Gaston Crolla, voorzitter bestuur Netwerk Citymarketing, Angelique Lombarts Lector City Marketing & Leisure Management Hogeschool InHolland en Thom Ummels, onafhankelijk citymarketing expert en voormalig directeur van Stichting Stadspromotie Almere

Uitreiking

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt gehouden in de gastgemeente Den Haag op dinsdag 10 juni.

Terug naar het nieuwsoverzicht Print