Dordrecht trots op tweede plek bij Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017

Vandaag is bekend geworden dat Dordrecht in de finale van de Verkiezing Beste Binnenstad op de tweede plek is geëindigd achter Rotterdam. Dordrecht was samen met Rotterdam finalist in de categorie grote steden. In de categorie middelgrote binnenstad ging Gouda met de titel naar huis.

De jury feliciteert Dordrecht met het behalen van de finale in de strijd om de titel 'Beste Binnenstad 2015-2017’, een prestatie om trots op te zijn. In het juryrapport kwam naar voren dat de juryleden aangenaam verrast waren over de schoonheid van de stad en werden de ontwikkelingen van de binnenstad in de afgelopen twee jaar als positief bestempeld.

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt iedere twee jaar georganiseerd. De jury bekijkt hoe de steden zich hebben ontwikkeld op het gebied van toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod en bestrijding van leegstand. De verkiezing wordt georganiseerd door het Platform Binnenstadsmanagement in samenwerking met diverse partners zoals Philips, NS en adviesbureau BRO.

Terug naar het nieuwsoverzicht Print