Expositie Willem II - Kunstkoning succesvol afgesloten

De succesvolle tentoonstelling Willem II - Kunstkoning is zondag 15 juni afgesloten met de overhandiging van een fles champagne aan RTL 4 nieuwslezer Antoin Peeters door museumdirecteur Peter Schoon. Ook wethouder Piet Sleeking was hierbij aanwezig. Hij overhandigde een bos bloemen aan Peter Schoon om hem en het hele museumteam te feliciteren met het succes van de tentoonstelling.

Nog voor de opening van de tentoonstelling sloot Antoin Peeters een weddenschap af met Peter Schoon. Schoon ging vooraf uit van hooguit 70.000 bezoekers voor de tentoonstelling terwijl de nieuwslezer dacht dat Willem II - Kunstkoning de magische grens van 100.000 moest kunnen halen.

Afgelopen woensdag ontving het Dordrechts Museum inderdaad de 100.000ste bezoeker waarmee de museumdirecteur de weddenschap verloren had. Tijdens het overhandigen van de fles champagne aan Antoin Peeters gaf Schoon aan dat hij het uiteraard niet heel rouwig was om zijn verlies.

Uiteindelijk is het bezoekersaantal uitgekomen op 108.277 bezoekers. Tijdens de tentoonstelling zijn er 398 rondleidingen en 205 activiteiten en lezingen georganiseerd. 134 scholen brachten een bezoek aan de tentoonstelling.

Geïnspireerd door de weddenschap tussen Antoin Peeters en Peter Schoon schreef het Dordrechts Museum een prijsvraag uit waarbij iedereen kon meeraden naar het uiteindelijke aantal bezoekers. De winnaar van deze prijsvraag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Terug naar het nieuwsoverzicht Print