Kerstmarkt Dordrecht trekt ruim 350.000 bezoekers

Afgelopen weekend vond in het historisch centrum van Dordrecht de grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland plaats. Op 11, 12 en 13 december stroomde de binnenstad van Dordrecht vol met bezoekers uit heel Nederland. De organisatie spreekt ondanks momenten van minder weer van een geslaagde editie van de Kerstmarkt, met naar schatting tussen de 350.000 en 375.000 mensen die een bezoek brachten aan hét kerstevenement van het jaar.

De binnenstad en de idyllische binnenhavens vormden het decor voor de honderden kramen en pagodetenten waar bezoekers op zoek gingen naar de leukste artikelen voor de Kerst. De stad was ondergedompeld in kerstsferen met de vele aanwezige kerstversieringen en het publiek kon op bijna iedere straathoek genieten van vrolijke kerstmuziek en heerlijke winterse versnaperingen.

Het ruime activiteitenprogramma op de Kerstmarkt zorgde, naast het overvloedige kerstaanbod op de kramen, ervoor dat deze kerstmarkt uniek is in zijn soort. Een succes waren het kersttheater en de levende kerststal in de Grotekerkstuin, de knusse lifestylemarkt Pluk de Markt en de nog altijd populaire Christmas sing-a-long op het Stadhuisplein. De route langs het prachtige decor van de historische binnenstad en havens maakte, in combinatie met deze activiteiten, de verkrijgbare versnaperingen, kerstversieringen en muziek, een dag op de Kerstmarkt Dordrecht compleet.

Organisatie Kerstmarkt Dordrecht

Dordrecht Marketing is door de gemeente Dordrecht aangesteld voor de organisatie van de Kerstmarkt. Dordrecht Marketing is verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de stad Dordrecht en haar directe omgeving, de Drechtsteden.

Terug naar het nieuwsoverzicht Print