Start project Citydressing

In andere steden is het een bekend verschijnsel, banieren die de stad verfraaien tijdens evenementen. Enerzijds zorgen deze banieren voor de promotie van het evenement, maar met deze banieren gaat een evenement ook meer “leven” in de stad.

Sinds vandaag, 11 juni, heeft Dordrecht ook 35 vlaggenmasten die voor dit doel worden ingezet. En de primeur is voor Wantijpop!

Deze zogenaamde citydressing is een initiatief van Dordrecht Marketing waarbij in nauwe samenwerking met de gemeente de locaties bepaald zijn. Op dit moment zijn er zeven locaties waar de vlaggen hangen, er komen in de nabije toekomst nog drie aanvullende locaties bij.

De voorzieningen zijn geplaatst op diverse toegangswegen naar de stad. Denk daarbij aan plekken nabij afslagen vanaf de snelweg, bij het station en waterbushaltes.

De locaties worden gebruikt om evenementen onder de aandacht te brengen bij passanten. In periodes dat er geen grote evenementen zijn worden er vlaggen opgehangen met fraaie stadsbeelden, zodat bezoekers direct kunnen zien hoe mooi de stad is.

Deze lancering maakt onderdeel uit van een groter project dat bezoekers en bewoners de veelvoud aan evenementen en schoonheid van de stad laat zien. Zo is onlangs ook de parkeergarage aan het Achterom “aangekleed” met beelden van evenementen en de stad. In de nabije toekomst worden  ook de garages Spuihaven en Veemarkt verfraaid.

Meer informatie is hier terug te vinden. 

Terug naar het nieuwsoverzicht Print