Succesvolle Koningsdag in Dordrecht

Meer mensen dan eerder was aangenomen hebben Koningsdag in Dordrecht gevierd. Naar schatting 75.000 mensen bezochten de festiviteiten in het centrum. Dat aantal is drie keer hoger dan het cijfer dat al naar buiten kwam toen de dag nog niet voorbij was.

De circa 75.000 bezoekers waren op verschillende momenten van de dag in de stad aanwezig. Tijdens het bezoek van de Koninklijke familie waren er circa 35.000 mensen in de binnenstad. De Dancetour trok 20.000 bezoekers. Er waren ook veel mensen die pas na het ochtendprogramma naar de stad kwamen. De schatting is dat er 20.000 mensen op het middagprogramma afkwamen.

Kijkcijfers 
De kijkcijfers van de NOS voor de live-uitzending van Koningsdag 2015 zijn ongekend hoog: 2,5 miljoen mensen. De samenvatting trok nog eens 1,4 miljoen kijkers. Het Koningsdagconcert (op NPO2 en dat eerder is opgenomen in Dordrecht) werd door 500.000 mensen bekeken.

De eerste Koningsdag in 2014 trok 1,7 miljoen kijkers. De hoge kijkcijfers van 2015 zijn enerzijds te verklaren door nieuwsgierigheid naar Koningsdag nieuwe stijl, anderzijds is het ook het resultaat van de grote hoeveelheid aandacht in de aanloop naar Koningsdag.

De NOS maakte mooie opnames van Dordrecht. Naar verwachting zal dat de komende maanden veel mensen verleiden tot een bezoek aan de stad. Ook RTL Nieuws (Antoin Peeters), NPO 1 en NPO2 (onder andere Blauw Bloed) en andere media (lokaal, regionaal en landelijk) besteedden veel aandacht aan Koningsdag Dordrecht.

Terug naar het nieuwsoverzicht Print