Vanaf 5 oktober iedere zondag koopzondag in Dordrecht

Op 23 september heeft de gemeenteraad van Dordrecht ingestemd met de verruiming van de openingstijden van de winkels. Dat betekent dat de winkels in Dordrecht voortaan ook iedere zondag open mogen, voorheen was het alleen de laatste zondag van de maand koopzondag.

Op zondag 5 oktober is het de eerste reguliere zondag dat de winkels geopend zullen ze zijn. Een eerste rondgang langs de winkels leert dat er tussen de 70 en 100 winkels geopend zullen zijn. Dit is een mix van grotere winkelketens en couleur locale. Aangezien het de eerste zondag van de maand is zullen ook de kunst- en antiekwinkels van het Kunstrondje Dordt geopend zijn.

Naast de geopende winkels zijn er ook andere activiteiten in de stad gepland. Bezoekers kunnen tijdens de koopzondag ondermeer genieten van straattheater van Jur Houtman en muziek van Barnyard Tea.

Daarnaast is er ook de Keramiekmarkt op het Statenplein. Ruim 60 keramisten zullen hier hun producten tonen en kinderen kunnen ook zelf proberen een eigen kunstwerk te maken in één van de draai- en handvormkramen.

Meer informatie over de koopzondagen, de geopende winkels en de uitagenda zijn terug te vinden op www.centrumdordrecht.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht Print